dimecres, 2 de setembre del 2015

Esther i Milena.

Al gener del 2.008 vaig recomanar-vos el llibre d'Esther Tusquets "Habíamos ganado la guerra" que ens mostra com era la burgesia franquista dels anys quaranta i cinquanta a Barcelona. Va ser la primera de les recomanacions dels llibres de memòries d'Esther Tusquets Guillén ( 1.936 - 2.012 ) fundadora i directora durant 40 anys de l'editorial Lumen.
Al gener del 2.010 a l'entrada "Confessions" us recomanava dos llibres més de l'Esther: "Confesiones de una vieja dama indigna", la segona part de "Habíamos ganado la guerra"; i " Confesiones de una editora poco mentirosa" en el que ens explica la seva vida d'editora. 
La tercera recomanació fou el llibre "Tiempos que fueron" escrit a quatre mans amb el seu germà Oscar arquitecte, dissenyador i pintor.
Torno al tercer llibre del que us he parlat, que cronològicament va ser el primer llibre de memòries d'Esther Tusquets. "Confesiones de una editora poco mentirosa", editat l'any 2.005 per RqueR, que en aquell moment dirigia la seva filla Milena Busquets Tusquets. Esther Tusquets no pensava escriure cap llibre de memòries perquè no creia que tinguessin interès suficient i no li venia de gust escriure'ls, però la seva filla Milena va animar-la a fer-ho.
Avui no recomano un nou llibre de l'Esther, sinó de la seva filla Milena. "También esto pasará" editat per Anagrama, és una joia. El podeu llegir en català "També això passarà", amb traducció de Lurdes Serramià i editat per Amsterdam Ara Llibres.


Si la primera novel·la de Milena Busquets " Hoy he conocido a alguien"  editada l'any 2.008 , va passar desapercebuda,  "También esto pasará" és tot un terratrèmol en el món editorial. Un llibre molt intens que ens explica la complexa relació mare-filla i que parla de la mort, però sobretot de la vida. Esther Tusquets Guillén va morir l'estiu del 2.012. Milena reconeix que va perdre a la persona que més confiava en ella. Després d'un any de dol, Milena decideix escriure el llibre que és una gran declaració d'amor.


Booktrailer de la novela "También esto pasará" de Milena Busquets from jep brengaret on Vimeo.

A la fira de Frankfurt del 2.014 desenes d'editorials s'interessaren per adquirir els drets sobre la novel·la que s'està traduint  en vint-i-nou països. El llibre us capturarà, acompanyeu a Blanca - àlter ego de Milena- fins a Cadaqués, i gaudiu de la lectura.
Atentament.
Senyor i 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada