dilluns, 3 de març del 2014

Un cop d'ull al Círculo de Bellas Artes ( 2 ).

Sortim de la cafeteria "La Pecera" i mentre esperem que obrin l'accés al terrat , que els caps de setmana és de les onze, aprofitem per veure l'escala de marbre. Aquesta sumptuosa escala, va patir aviat  problemes pressupostaris i com que cada cop hi havia menys diners, veureu que les peces de marbre que a la part baixa són molt grans, conforme anem pujant, cada vegada esdevenen més petites...


Si pujar i baixar per l'escala ens fa pensar en altres moments històrics, mirar amb atenció els detalls dels vitralls que decoren discretament els grans finestrals, ens confirma la feina ben feta dels artesans que treballen el vidre.


A la primera planta trobem la Sala Picasso on hi havia l'exposició de Català-Roca. La segona planta està ocupada pel famós Salón de baile i el teatro Fernando de Rojas. La Biblioteca ( amb més de 4.000 llibres), i  la Sala de Juntas ocupen la tercera planta. A la quarta planta hi ha la Sala de Billares, Salón de Columnas, Sala Antonio Palacios ( l'arquitecte que va fer l'edifici), i Fuentecilla . Quatre sales més a la cinquena planta: Nueva, Valle Inclán, Maria Zambrano i Ramón Gómez de la Serna. Els tallers de litografia, pintura, dibuix i dansa estan a la sisena; i el terrat és el cim d'aquest edifici de 56 metres d'altura construït l'any 1,919.
Però agafem ja l'ascensor i sortim al terrat, el regal visual és impressionant. Si passegeu pel seu perímetre el regal visual no l'oblidareu fàcilment.


Les teulades que veieu són del Banco de España. Al darrere tenim l'antic Edificio de Correos (Palacio de Comunicaciones ) de l'any 1.919 dissenyat també per Antonio Palacios, i que actualment és la seu de l'ajuntament de Madrid. Al centre de la fotografia la coneguda Plaza de Cibeles.
Gaudiu també d'un altre dels edificis d'Antonio Palacios, aquest del 1.918, El Banco Español del Rio de la Plata ( Edificio de las Cariátides ) i avui seu de l' Isntituto Cervantes.


Dissenyat pels arquitectes francesos Jules i Raymond Févries per a la companyia d'assegurances La Unión y el Fénix, i executat per l'arquitecte espanyol Luis Esteve Fernández-Caballero, l' Edificio Metrópolis  del 1.910  és impactant...


Però, a més a més del regal visual, el terrat del Círculo de Bellas Artes amaga altres secrets que descobrirem molt aviat....
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada