dimecres, 6 de novembre del 2013

La màgia del cinema.

La primavera passada els seguidors del blog descobrírem una petita part de la Col·lecció Josep Maria Queraltó visitant virtualment l'exposició de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, " Il·lusió i moviment. De les ombres al film" . Les cinc entrades ens van permetre donar un cop d'ull a una colla d'aparells dels inicis del cinema: praxinoscopi, zoòtrop, megaletoscopi, visor estereoscòpic, diorama, llanterna màgica, kinora,cinematògraf Lumière,...


Si sou uns enamorats del cinema i teniu previst anar aviat a Madrid, no podeu deixar de visitar l'exposició que , des de el 26 de juliol, hi ha al CaixaForum, al Paseo del Prado 36. El 8 de desembre és l'últim dia per gaudir de " Georges Méliès. La magia del cine". Segur que en sortireu bocabadats!


Georges Méliès ( 1.861 - 1.938 ), va treballar de dibuixant, mag, director de teatre, actor, decorador, productor, director i distribuïdor de cinema. Va fer 500 pel·lícules entre els anys 1.896 i 1.912, la més coneguda per tothom és "Voyage dans la Lune" del 1.902. Aquest viatge a la Lluna és sorprenent, penseu que la pel·lícula que podeu veure al proper vídeo ja té 111 anys!

Méliès és el pare del cinema fantàstic i del trucatge cinematogràfic. Va ser capaç d'aplicar  al cinema la tècnica de l'il·lusionisme, recordeu que va treballar de mag. La Cinémathèque française conserva una col·lecció impressionant  de pel·lícules, dibuixos, màquines de cinema, vestuari,...que ens permeten conèixer l'obra de Georges Méliès.


Veure aquesta exposició és una experiència inoblidable; penseu que Méliès va cremar els originals de totes les pel·lícules quan es va arruïnar durant la Primera Guerra Mundial.

L'exposició organitzada per l'Obra Social "la Caixa", en col·laboració amb La Cinémathèque française us espera a Madrid.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada