dijous, 3 d’octubre del 2013

La biblioteca barroca de Strahov ( 1 ).

És una de les més antigues de Bohèmia . Els seus fons estan formats per uns 250.000 llibres, dels que destaquen 3.000 manuscrits i 2.000 incunables. Els manuscrits més antics són de l'any 860. Té una sala d'estudi accessible als investigadors; però les visites convencionals no permeten l'entrada a les dues sales i només es poden veure des de la porta.El que es pot visitar és un dels dos passadissos que comunica la Sala de Filosofia amb la Sala de Teologia.La visita comença per la sala més nova, la de Filosofia, acabada l'any 1.792.


L'any 1.794 el pintor vienès Franz Anton Maulbertsch pintà al sostre l'obra " L'evolució espiritual de la humanitat". El mateix any, el fuster Jan Lahofer de Tasovice, va instal·lar els prestatges.


La Sala de Filosofia fa 32 metres de llarg, 10 d'ample i 14 d'altura. Als prestatges hi ha 50.000 llibres de matemàtica, física, astronomia, història, art, poesia i enciclopèdies.


A la part central del lateral esquerre destaca un armari amb els deu volums que Maria Lluïsa, esposa de Napoleó I, va regalar al monestir.


Les dues sales estan unides per dos passadissos paral·lels. Al que podem veure els visitants,trobem col·leccions de literatura jurídica, farmacèutica i de medicina. Al final del passadís tenim la Sala de Teologia, la voleu veure ?
Atentament.
Senyor i  
 


2 comentaris:

  1. Benvolgut senyor i,

    aquesta biblioteca és una autèntica meravella. Segur que als nens i les nenes del Sant Jordi els agradaria passejar-s'hi...... mmmm.... com ho podrien fer???

    Ja ho tinc ! Si cliquen en aquest enllaç

    http://www.360cities.net/gigapixel/strahov-library.html

    podran tafanejar els racons de la Sala de Filosofia, veure en detall les pintures del sostre, els lloms dels llibres.... un autèntic plaer per la vista. I si ho miren a la pissarra digital de la clase, ho podran veure encara més bé !
    Atentament,
    Lluís Bordes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvolgut senyor Lluís. Moltes gràcies per l'enllaç que utilitzaré per fer una entrada nova amb la que els nens podran passejar per aquesta magnífica biblioteca.
      Sempre és un plaer rebre les seves propostes.
      Atentament.

      Elimina