dimarts, 25 de juny del 2013

Lladres a la plaça de la Sal ( 2 ).

El dissabte 11 de febrer del 2.012, la Verge del Pilar que, des de l'any 1.740, estava a la façana de la  llibreria Fregola; va deixar de formar part del paisatge lleidatà. Uns lladres se la van endur com vaig explicar-vos a l'entrada Lladres a la plaça de la Sal.La propera fotografia feta evidentment abans del robatori , mostra com era aquest raconet de Lleida.

El diari del passat 30 de maig ens explicava que Manuel Fregola Suñé i la seva dona Ana Maria Navarro tornaven a casa, situada al mateix edifici de la llibreria, quan una parella va preguntar  al Manuel, si era el senyor Fregola al que li havien robat una marededéu. Quan els va dir que era ell, li van donar una bossa...
Manuel i Ana van mirar el contingut de la bossa i van descobrir que, embolicada amb un llençol, hi havia la Mare de Déu del Pilar del segle XVII que els hi havien robat! Quan van voler preguntar, la parella ja ni hi era...
Fins aquí la misteriosa aparició de la talla de fusta.
Abusant de l'amabilitat de la família Fregola, vaig demanar fer unes fotografies de la Mare de Déu del Pilar recuperada; i el Ramon, fill del Manuel i l'Ana i tercera generació d'aquesta botiga centenària, va explicar-me que quan els mossos acabessin la seva feina, m'acompanyaria a casa dels seus pares per fer les fotos i poder explicar-vos amb tota mena de detalls la recuperació de la imatge robada.


 Només entrar a casa dels seus pares. veig la talla que descansa sobre una butaca de clara inspiració egipciana. En Ramon em comenta:
.- Espera Senyor i , que la posaré millor perquè facis les fotografies.
La deixa ben col·locada i començo a fer una colla de fotos generals i de detall, en les que es veuen els desperfectes ocasionats pel robatori.


En Ramon Fregola Navarro m'explica la història d'aquesta marededéu que no era del Pilar, però...
Si voleu descobrir tots els secrets de la talla i el perquè pensen que els lladres l'han tornat, no deixeu de visitar el blog.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada