dijous, 13 de juny del 2013

El Vicent més íntim i humà.

Els primers dies de febrer us recomanava a l'entrada "Dissabtes poesia: El fill del forner que feia versos...", el llibre de Vicent Andrés Estellés , "L'inventari clement".
El 27 de març va fer vint anys de la mort del poeta valencià més important des d'Ausiàs March.
Aquest mes d'abril, edicions bromera, ens ha fet un gran regal, "Animal de records" ( Memòries). En un mateix volum podem gaudir de tres obres de caràcter autobiogràfic: " Quadern de Bonaire" ( 1.985), " Tractat de les maduixes" ( 1.985), i " La parra boja" ( 1.987).



Estellés va ser periodista. Després d'estudiar la carrera a Madrid i fer la mili, va tornar a València on va treballar al diari Las Provincias, del que va ser redactor en cap.El seu estil a l'hora d'escriure està marcat  per la mirada del periodista.
Llegir Animal de records us farà veure, olorar i tastar l'Horta, el poble  i la ciutat. Vicent es despulla i parla d'amor, de sexe, de la malaltia, de la mort, de la família, la paella, el pa, l'anguila,... Unes pàgines plenes d'aromes i colors.Si, com en el meu cas, heu viscut un temps a València,el llibre us emocionarà.
A la pàgina 26 del  Llibre de meravelles, editat per Tres i quatre , el poema Demà serà una cançó comença així:
Animal de records, lent i trist animal,
ja no vius, sols recordes. Ja no vius, sols recordes
haver viscut alguna volta en alguna banda.

Llegir els records del Vicent és una experiència apassionant.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada