dimarts, 2 d’abril del 2013

Fotografies de Baldomer Gili i Roig.

La primavera ha fet florir una serie d'exposicions a la nostra ciutat. A la Sala Montsuar de l' Institut d'Estudis Ilerdencs, fins al 5 de maig podem veure Il·lusió i moviment. De les ombres al film. Col·lecció Josep M. Queraltó; i al Museu d'Art Jaume Morera fins al 9 de juny Baldomer Gili i Roig i la fotografia.
Avui donarem un cop d'ull a les fotografies del pintor Baldomer Gili i Roig ( 1.873 - 1.926 ), i en una propera entrada visitarem virtualment part de la Col·lecció Queraltó.


Nascut a  Lleida, però establert a Barcelona va treballar sempre el naturalisme i la figuració. Les fotografies provenen del seu arxiu fotogràfic personal format per un miler de negatius de vidre i un centenar de fotografies en paper.


L'arxiu cedit pels seus descendents al Museu Morera, porta el nom de la que fou la seva dona Dolors Moros. Ella va ser l'encarregada de conservar les fotografies durant una colla d'anys. Mireu quines fotografies de la nostra Plaça Sant Joan, en aquells dies Plaça de la Constitució. Són del 1910, i podeu veure com era la nostra estimada plaça fa 103 anys!



Gràcies a les seves fotografies també podem passejar per les voltes de Calella de Palafrugell, actualment plenes de restaurants, però en aquest viatge en el temps que ens permet la fotografia, molt diferents.La sèrie de fotografies de Calella de Palafrugell és dels anys 1.905 - 1.925.



Aprofiteu la primavera que acabem d'estrenar per descobrir les fotografies del pintor nascut a Lleida.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada