diumenge, 18 de novembre del 2012

Sorpresa a Pariser Platz.

Creuo el riu Spree i camino fins arribar a Unter den Linden. Al final d'aquesta avinguda la mítica Pariser Platz té un punt de referència claríssim : Brandenburger Tor ( La Porta de Brandenburg). Construïda l'any 1.791, aquest monument és el símbol de la divisió del món durant la Guerra Freda. És l'única que es conserva de les divuit portes que tenia la  ciutat. Una quadriga conduïda per la deessa alada Victòria, la corona.


Però no parlaré d'història ni mitologia, sinó de gastronomia i literatura. Al costat de Brandenburger Tor hi ha el Restaurant Theodor Tucher amb una combinació molt especial d'alguns dels plaers de la vida: menjar i llegir. El primer que crida l'atenció són les taules de la terrassa. A cada taula, a més a més de les mantetes típiques que trobes al nord d'Europa per tapar-te una mica i protegir-te del fred; hi ha un parell de llibres.


  Llibres i més llibres. Està clar que són els protagonistes d'aquest establiment amb un toc diferent. Us imagineu asseguts a la terrassa, tapats amb la manteta, gaudint de la lectura i el Sol berlinès al costat de Pariser Platz?


Però deixem la terrassa i entrem al restaurant. Voleu comprovar si aquest interès  pels llibres continua a l'interior?
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada