dissabte, 28 de juliol del 2012

Remenant a la brocanteria.

El mes de juliol s'acaba, i la vida del petit negoci "La brokanteria" també. Sabeu quin ofici és el de brocanter? El brocanter és la persona que compra i ven objectes usats que tenen menys de cent anys. El que és dedica a estudiar, col·leccionar o vendre objectes antics és l'antiquari. Es consideren antics els objectes que tenen més de cent anys.
Aprofitant les meves visites a la Catedral Nova i a l'Arxiu Capitular per preparar la serie d'entrades " Els secrets de la Catedral Nova de Lleida", que properament llegireu al blog, he entrat en aquest petit negoci per remenar una estoneta.

Càmeres fotogràfiques, llibres vells,postals,... Remenant i remenant entre una colla de postals, he trobat dos petits tresors. Dues col·leccions de postals del Monestir de Poblet. No consta l'any en que estan fetes, però està clar que en tenen una colla.

Monasterio de Poblet. Block Postal nº 5 - 20 vistas Fototipia-Thomas-Barcelona, ens mostra un Monestir de Poblet molt diferent a l'actual. Avui us ensenyaré la postal 19 - Monasterio de Poblet. Bibliotecas.

L'altre llibret de postals és: Recuerdo del Real Monasterio Cisterciense de Santa María de Poblet. 10 vistas, Serie A ( 2ª ed.). Tampoc podem llegir l'any, però si l'autor A.Balcells.

A la fotografia 6 podem llegir: Real Monasterio de Poblet. Biblioteca ( restaurada en 1.946 por la Hermandad). Queda clar que aquesta fotografia és posterior al 1.946 i la foto d'abans és anterior.


Per recordar la nostra descoberta de la Biblioteca de Poblet i l'Arxiu Tarradellas cliqueu aquí.
Si voleu remenar a la Brokanteria encare teniu temps dilluns i dimarts.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada