dimecres, 18 de juliol del 2012

Pel Camí de les Dunes.

Surto del Museu d'Arqueologia de Catalunya- Empúries sorprès, evidentment per les restes de la ciutat grega i la romana, i per l'exposició " Les darreres hores de Pompeia i Herculà" , que vam visitar a l'entrada gironina anterior. Fa un dia magnífic i aprofito per caminar tranquil·lament pel Passeig Doctor Pi i Llunà, conegut popularment com el Camí de les Dunes. Els regals visuals com el lliri de mar, les petites cales o els pins immensos , omplen aquest camí de màgia.

El Camí de les Dunes passa davant de l'actual Hostal Empúries, que l'any 1.907 es deia Vila Teresita, en la que s'allotjaven els arqueòlegs que , dirigits per Puig i Cadafalch, eren els encarregats de l'excavació del jaciment grecoromà.

Vila Teresita. Font fotografia: web Hostal Empúries.

Aquest hostal va ser el primer en acollir, a principis del segle XX, els inicis del turisme. Vila Teresita s'ha transformat amb el pas del temps, i en un hostal on podeu veure i viure tres èpoques i estils molt diferents.

Les últimes reformes i l'ampliació tenen la certificació d'arquitectura sostenible LEEDGOLD ( Leadership in Energy and Environmental Design ). Si us agrada l'arquitectura, al proper vídeo podeu escoltar a Francesco Ranocchi , explicant el seu projecte en una entrevista al programa Espai & Habitatge de TV Girona. ( Del minut 3' 53'' al 9' 40 '').




En un petit espai podeu veure diferents concepcions arquitectòniques. A la part antiga encara es pot assaborir l'encant de temps que no tornaran.

Al costat d'aquesta part antiga, el contrast amb la proposta premiada internacionalment us deixarà bocabadats. Sorprèn el nou edifici totalment integrat al paisatge.

El Camí de les Dunes ens permet gaudir d'un espai natural impressionant, visitar les restes arqueològiques de la ciutat grecoromana, descansar a l'antiga Vila Teresita i conèixer projectes arquitectònics innovadors.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada