dimarts, 17 de juliol del 2012

Passejant per Pompeia l'any 79 dC.

Continuo la ruta gironina que vaig començar amb l'entrada "Una llibreria de referència", que ens va permetre entrar a la llibreria 22. Evidentment a la capital del Gironès podem fer moltes més descobertes, però avui us convido a pujar fins a l'Alt Empordà per visitar virtualment la Pompeia de l'any 79 dC.


Fins al 9 de setembre podeu quedar bocabadats amb l'exposició "Les darreres hores de Pompeia i Herculà" al Museu d'Arqueologia de Catalunya- Empúries ( L'Escala). El muntatge del Museo Archeologico Virtuale us permetrà, gràcies a les meravelles tecnològiques, interactuar amb les diferents projeccions.


Mosaics que apareixen al trepitjar una superfície aparentment de sorra i pedres... Reproduccions que permeten visitar el teatre d'Herculà o el Nimfeu de Baixa, o ....


També podeu trobar frescos només passant la mà per la pantalla on es projecta una paret atrotinada,,, O caminar per un mosaic submergit, on veureu i viureu com es mou l'aigua; fins i tot sentireu clarament el so del vostre desplaçament aquàtic ...



Per preparar aquesta exposició han treballat arqueòlegs, historiadors i vulcanòlegs. A Empúries es pot veure una versió reduïda en la que visitareu tretze espais: Els rostres i la història, El Nimfeu de Baixa, Panorames, El llibre dels frescos, El Fòrum de Pompeia, L'excavació, Frescos i mosaics, Les termes centrals, L'erupció del Vesuvi del 79 dC, Processó, La casa del Faune, El teatre d'Herculà i , Els llocs de plaer. El lupanar.

El documental de quinze minuts , en 3D , que podeu veure a l'espai 9 "L'erupció del Vesuvi del 79 dC és impressionant . Després de l'obertura a Itàlia, l'exposició ha visitat Xile , i Empúries és el primer lloc d'Europa on es pot gaudir del muntatge. A la tardor anirà a Barcelona. Des de la seva inauguració ja l'han visitat 100.000 persones.
Passejar per la Pompeia del 79 aC, tot un plaer.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada