dilluns, 19 de març del 2012

Les fotografies del cartellista.

El proper divendres dia 23 comemça la 18 Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. Fins al dia 30, La Llotja, CaixaForum, Espai Funatic, i Cafè del Teatre ompliran Lleida de cinema.

Una de les exposicions que formen part de la Mostra és: " Ciutat de Mèxic, 1966-1.967", amb fotografies de Carles Fontserè. Podeu visitar-la fins al 8 d'abril a la Sala Montsuar de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

Carles Fontserè va néixer a Barcelona l'any 1.916. Són molt coneguts els cartells que va dissenyar per la CNT, la FAI i el POUM durant la Segona República i la Guerra Civil. L'any 1939 l'exili el va portar a França, Mèxic i Nova York. L'any 1.973 va tornar a Espanya i al 1.989 li van donar la Creu de Sant Jordi.Els últims anys de la seva vida va lluitar per la recuperació dels Papers de Salamanca. Els seus cartells havien estat espoliats . Va morir a Girona l'any 2.007 ,als 90 anys , sense recuperar-los...

Font fotografia: Diari El País.

Però l'exposició de l'IEI no ens mostra cap dels seus cartells. Podem veure una selecció de les més de cinc mil fotografies que Carles Fontserè va fer en un treball impulsat per l'escriptor Juan Rulfo, en tres viatges a Mèxic entre 1.966 i 1.967. No deixeu de descobrir les fotografies del gran cartellista.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada