dijous, 1 de març del 2012

L'hivern de la vida.

Cada any, al bell mig de l'hivern, Paul Auster aprofita per començar a escriure un nou llibre. El passat 23 de febrer l'escriptor de Nova Jersey, va fer seixanta-sis anys.
Mirar per la finestra i veure com neva... Recordar la mateixa situació quan tenia sis anys... , és el començament del seu últim llibre: "Diari d'hivern".
La realitat és molt clara, la pròpia joventut queda lluny. Amb el seu estil inconfusible Paul Auster fa balanç de la seva vida i ens permet compartir amb ell una colla de vivències i sensacions.

Diari d'hivern es va presentar abans en català ( Edicions 62), i castellà (Anagrama), que en anglès als Estats Units...
El temps que passa ens omple el sac d'experiències de tota mena. El llibre no parla de premis ni dels seus llibres sinó de moments alegres, dolorosos, de l'amor, de la mort, la felicitat,...
Si us agrada Paul Auster i els llibres de memòries, aquesta lectura és imprescindible.
Un petit regal, aquí teniu el començament i el final del llibre. No trigueu a llegir-ne la resta!

"Et penses que no et passarà mai, que no et pot passar, que tu ets l'única persona del món a qui cap d'aquestes coses no passarà mai, i llavors, una per una, et comencen a passar totes, de la mateixa manera que passen a tothom"
............................
"Tenir els teus fills petits als braços.

Tenir la teva dona als braços.

Els peus descalços al terra fred quan surts del llit i camines fins a la finestra. Tens seixanta-quatre anys. A fora, l'aire és gris, gairebé blanc, i el sol no es veu. Et demanes: ¿Quants matins queden?

S'ha tancat una porta. Se n'ha obert una altra.

Has entrat a l'hivern de la teva vida".

Diari d'hivern ens ensenya a aturar-nos observar-nos i a fer balanç...
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada