dissabte, 21 de gener del 2012

Dissabtes poesia: Eskerrik asko Jabier.

El vespre del passat diumenge al Cafè del Teatre, un petit grup de lleidatans vam poder gaudir de la presentació de "Bikote bat", últim disc del cantautor basc Jabier Muguruza . Les cançons dels seu onzè disc es basen en poemes dels poetes bascos Harkaitz Cano, Iñaki Irazu, Gerardo Markuela, Lourdes Oñaederra, José Luis Padrón, Rikardo Arregi Diaz de Heredia, i Bernardo Atxaga. La poesia extremenya és la protagonista d'una cançó sobre un poema de Javier Rodríguez Marcos.

En Jabier sempre ens parla als seus recitals d´Iñaki Irazu, el poeta que no publica... Muguruza canta els seus poemes, en aquest cas dos : Arima lapurra ( El lladre d'ànimes), i Lausoa kristalean (Vidre entelat).
Jabier Muguruza ha creat una obra molt intimista. Tot un plaer escoltar l'acompanyament al piano de Mikel Azpiroz, o la música de l'acordió del mateix Jabier.
Poesia basca cantada magistralment per Jabier Muguruza. Un tastet. El vídeo que podeu veure és del poema que dóna nom al disc " Bikote bat" ( Una parella), del poeta Harkaitz Cano.



Eskerrik asco ( Gràcies), Jabier.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada