divendres, 16 de setembre del 2011

Escenaris harrypotterians (5).

La proposta d'avui és molt difícil d'endevinar, per això no la presentaré com una pregunta sinó que us explicaré directament l'escenari, que ja us dic d'entrada, només és cinematogràfic. Tots sabeu que l'estació protagonista dels llibres de Harry Potter és la de King's Croos ( recordeu les entrades "Escenaris harrypotterians 1 i 2") . Aquesta estació situada al nord de London té al costat una estació construïda l'any 1.868 i recentment remodelada, l'estació de Sant Pancràs.

Com podeu veure a les fotografies és un edifici impactant d'estil victorià-neogòtic, per això els responsables de la pel·lícula "Harry Potter i la cambra secreta" van triar aquests exteriors en lloc dels de l'estació de King's Croos. Els encarregats de les localitzacions van escollir aquesta façana que és molt més espectacular per a l'espectador.

Els actors i equip tècnic no van fer un gran viatge per anar de King's Croos a Sant Pancràs, ja que les dues estacions estan gairebé una al costat de l'altra.
Va dissenyar-la William Henry Barlow l'any 1.866. A la dècada dels 60 del segle XX volien demolir-la però les protestes dels ciutadans la van salvar. L'arquitecte Norman Foster va ser el principal responsable de la remodelació de l'any 2.007.
Al nou Sant Pancràs, l'artista Paul Day, he fet una escultura de bronze de nou metres d'alçària .

Aquesta escultura gegant té admiradors i detractors, però el que no podem negar és que a les estacions es poden veure molts petons i abraçades...
Si algun diu agafeu el Hogwarts Express, recordeu que el tren surt de l'andana nou i tres quarts. Aprofiteu que Sant Pancràs està al costat de King's Croos per visitar aquesta magnífica estació.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada