diumenge, 10 d’abril del 2011

Un Arxiu Nacional als Pirineus.

Deixo, ara sí, el barri antic on hem visitat virtualment la Biblioteca Nacional d'Andorra i baixo a l'Arxiu Nacional situat a l'edifici Prada Casadet que va ser un projecte del 1.982 d'habitatges i equipaments culturals. Als baixos hi trobem l'Arxiu Nacional d'Andorra i la Biblioteca Pública del Govern.
Al 1.975 El Consell General crea els Arxius Nacionals d'Andorra. Des de 1.989 forma part del Consell Internacional d'Arxius.

Al 2.003., l'Arxiu Nacional d'Andorra i l'Arxiu Administratiu queden englobats sota el nom d'Arxiu Nacional d'Andorra que té per funció recollir, conservar i difondre la documentació de l'Administració de l'Estat i la documentació rellevant relacionada amb Andorra i la seva història.

Els fons documentals que hi ha en diferents arxius estrangers, es poden recuperar mitjançant la microfilmació. He de confessar que em sento molt ben rebut per les professionals de l'arxiu, que amablement m'expliquen els secrets i m'ensenyen els diferents espais.

L'Arxiu Nacional s'estructura en diferents seccions: Cap d'unitat, secció de fons històrics, secció de fons administratius, secció de conservació - que m'ha deixat bocabadat i que explicarem detalladament en posteriors entrades-, secció de fons d'imatges, gràfics i audiovisuals; i la secció d'atenció pedagògica i de l'usuari.

Els vostres companys andorrans poden visitar l'Arxiu Nacional i la secció d'atenció pedagògica els permet fer d'arxiver. Si voleu descobrir com ho fan no deixeu de visitar el blog de la biblioteca.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada