dimarts, 16 de novembre del 2010

L'arxiu de Simancas ( i 3).

L'arxiu ofereix molts serveis als ciutadans. La consulta a la sala d'investigadors és lliure i gratuïta, fora de restriccions excepcionals . Només cal presentar el DNI o qualsevol altre document que ens identifiqui i omplir una fitxa.

Cub de Felip II
Font: Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. Web Archivo Simancas.
La biblioteca consta d'unes 15.000 monografies i de les revistes més importants. Hi ha molts llibres especialitzats en arxivística. És una biblioteca de consulta, no de préstec.

Sala de lectura.
Font: Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. Web Archivo Simancas.

El servei de reprografia permet la compra de reproduccions de documents. Per fer aquestes reproduccions d'un original es poden utilitzar radiacions electromagnètiques ( llum, calor, raigs X, raigs ultraviolats,...), però no tècniques d'impressió. Hi ha fotocopies en paper, reproduccions de microfilm, diapositives, lloguer de transparències, ampliacions fotogràfiques, reproduccions a partir de suport digital,...

Sentencia arbitral de Segovia. Gener 1.475. Signen el document els Reis Catòlics.
Font: Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. Web Archivo Simancas.

L'arxiu també s'encarrega de l'expedició de certificats de documents. Pot prestar temporalment documents originals a altres institucions per exhibir-les en exposicions. També es poden utilitzar espais de l'arxiu amb finalitats socioculturals. Hi ha visites guiades per a grups ( mínim 10 i màxim 30 persones).
Marxo de Simancas molt impressionat pel seu arxiu i agraït a la Isabel del Departamento de Referencias per autoritzar-me a utilitzar les fotografies de la web de l'arxiu, ja que al seu interior no es poden fer fotografies sense una autorització del Ministeri.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada