dimarts, 13 d’abril del 2010

Trenta anys després...

Aquest diumenge estava passejant pel Casc Antic de Lleida i a la Plaça de l'Ereta vaig recuperar el record del mercadet d'art. A finals dels anys 70 i començament dels 80 aquesta zona de la ciutat estava plena de vida i podies gaudir d'una colla de propostes culturals.
De l'àlbum fotogràfic de la pàgina personal del professor de la UdL Enric Vicedo Rius he agafat, amb la seva autorització, dues fotografies d'aquest mercat d'art del diumenge . Podeu imaginar com era la plaça i l'ambient ara fa trenta anys...

Fotografies : Àlbum fotogràfic de la pàgina personal Enric Vicedo Rius.

Com podeu veure hi havia molta gent i les cases de la plaça estaven plenes de signes de vida.
Ara, i per iniciativa de l'Ajuntament, cada segon diumenge de mes podeu tornar a passejar per el mercadet d'art, batejat com a "Mostra d'Artistes de l'Ereta".


La plaça ha canviat molt, i l'ambient encara més. Els edificis són nous i ja no existeix el focus cultural que eren la Llibreria l'Ereta, (de la que parlaré extensament en una altra entrada) ,ni la Universitat al Roser construït l'any 1.669.
Lleida intenta recuperar el Casc Antic i una de les propostes per fer-ho ha començat amb la presència de 12 artistes lleidatans. Ara cal que els enamorats de la ciutat participem en aquest objectiu.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada