dissabte, 3 d’octubre del 2009

Tinta.

Al setembre del 2.008 vam parlar a l'entrada Tipus de lletra. Més sac de paraules de la descoberta , tot passejant per Aranda de Duero, de la Librería Bayo, en la que encara es poden trobar materials d'escriptura que tenen una colla d'anys: " plumillas, tinteros, pizarrines, palilleros, tinta en polvo Milaco, tinta comprimida Fix, ..." . He de confessar-vos que hi he tornat per comprar aquest material antic .El faré arribar als vostres mestres de cicle inicial perquè treballeu d'una manera diferent el fet d'escriure. Pregunteu als vostres padrins amb que escrivien a l'escola, segur que alguns havien fet anar aquests estranys estris d'escriptura.

Al mirar la capseta de tinta comprimida FIX he vist que al seu interior hi havia un paper. Amb molta cura l'he obert i les explicacions m'han deixat bocabadat: " Tinta FIX en barritas comprimidas. Con la simple disolución de una barrita FIX en UN LITRO de agua, preferiblemente caliente, se obtiene una excelente tinta para escribir. Preparada para Centros de enseñanza, particulares, etc, etc. Muy recomendable por su precio económico".


Crida l'atenció la varietat de productes fabricats per Manufacturas de tintes Ballarin: Tinta líquida FIX para estilográfica. Tinta China FIX para dibujo lineal o artístico. Tinta dibujo FIX para iluminación de Fotos, Grabados y Postales ( riute'n del Photoshop !).

La publicitat de la tinta MILACO també ens fa somriure: "Tinta en polvo Milaco. Fija e inalterable. No ensucia ni estropea la pluma. Échese el contenido en un tintero del tamaño corriente, llénese de agua y agítese hasta su disolución"Ara, nens i nenes quan feu un treball amb l'ordinador podeu triar una colla de tipus de lletra ,de colors per imprimir, repetir els vostres escrits ... Abans una distracció i la tinta esgarrava tota la feina. Podies treballar amb una gama de colors limitada. En aquest paquets de tinta podem llegir: " Se prepara en los colores Negra, Azul-Negra, Azul- Fija, Encarnada, Violeta y Verde".
És evident que el món de l'escriptura ha canviat molt.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada